Jadłospis

04.11-10.11.2024r

Wspólnym bufecie codziennie znajduje się:

-Owoce i orzechy suszone do wyboru 

-Płatki kukurydziane do wyboru (1A)

-Mleko (7)

-Jogurt naturalny (7)

-Dżem owocowy

 
PONIEDZIAŁEK 04.11.2024

WTOREK

05.11.2024

ŚRODA

06.11.2024

CZWARTEK

07.11.2024

PIĄTEK

08.11.2024

SOBOTA

09.11.2024

NEIDZIELA

10.11.2024

ŚNIADANIE

-OWSIANKA NA

MLEKU (1A,7) 300g

-JAJECZNICA NA MAŚLE

120g (3,7)

-KURCZAK Z WARZYWAMI

W

GALARECIE (6,9) 30g

-SER ŻÓŁTY (7) 30g

-CHLEB MIESZANY

(1A,1C,1D) 60G

– MASŁO (7) 10g

-WARZYWA NA KANPKĘ

150g

– HERBATA DO WYBORU

250ml

-JOGURT OWOCOWA

150G (7)

 

-OWSIANKA NA

MLEKU (1A,7) 300g

-CHLEB ŻYTNI (1B) 60g

– SALAMI (6,9) 30g

– SEREK ŚMIEATNKOWY (7)

30G

-SER ŻÓŁTY (7) 30G

– MASŁO (7) 10g

-WARZYWA NA KANPKĘ

150g

– HERBATA DO WYBORU

250ml

-POMARAŃCZA 1 SZT.

-OWSIANKA NA

MLEKU (1A,7) 300g

-PASZTET WIEPRZOWO-

WOŁOWY 30G (6,9,10)

-SER ŻÓŁTY 30G (7)

-CHLEB MIESZANY

(1A,1C,1D) 60G

– MASŁO (7) 10g

-WARZYWA NA KANPKĘ 150g

– HERBATA DO WYBORU

250ml

-GRUSZKA 1 SZT.

 

-OWSIANKA NA

MLEKU (1A,7) 300g

-PIECZEŃ WIEDENSKA

(6,9) 30g

-SER ŻÓŁTY (7) 30g

-CHLEB MIESZANY

(1A,1C,1D) 60G

– MASŁO (7) 10g

-WARZYWA NA KANPKĘ

150g

– HERBATA DO WYBORU

250ml

– BUDYŃ WANILIOWY

(3)120G

-OWSIANKA NA

MLEKU (1A,7) 300g

-JAJECZNICA NA

MAŚLE 120g (3,7)

-PEŁNOZIARNISTY

CHLEB (1A,1B) 60g

-SZYNKA 30G (6,9)

-SER ŻÓŁTY (7) 30G

– MASŁO (7) 10g

-WARZYWA NA

KANPKĘ 150g

– HERBATA DO

WYBORU 250ml

– HERBATNIKI 90g

 

-OWSIANKA NA

MLEKU (1A,7) 300g

-PIECZEŃ WIEDENSKA

(6,9) 30g

-SER ŻÓŁTY (7) 30g

-CHLEB MIESZANY

(1A,1C,1D) 60G

– MASŁO (7) 10g

-WARZYWA NA

KANPKĘ 150g

– HERBATA DO

WYBORU 250ml

-JABŁKO 1 SZT.

-OWSIANKA NA

MLEKU (1A,7) 300g

-SEREK TOPIONY 30G (7)

-CHLEB ŻYTNI (1B) 60g

-SZYNKA WIEPRZOWA

(6,9) 30g

– MASŁO (7) 10g

-WARZYWA NA

KANPKĘ 150g

– HERBATA DO

WYBORU 250ml

-ŚLIWKA 3SZT.

 

OBIAD

– ZUPA WIOSENNA Z PULPECIKAMI (3,7,9) 400G

– MAKARON PEŁNOZIARNISTY  Z INDYKIEM I WARZYWAMI W SOSIE SEROWYM (1AB,3,7)350G

– KOMPOT OWOCOWY 250G

– ZUPA CEBULOWA 350G

– KOTLET MIELONY W SOSIE PIECZARKOWYM (1A,3,7) 180G

– KASZA JAGLANA  120G

– KAPUSTA NA CIEPŁO 110G

– KOMPOT OWOCOWY 250G

– ZUPA CYGAŃSKA (9) 400G

– PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA W ZIOŁACH 180G – ZIEMNIAKI Z WODY 120G

– SURÓWKA ŻYDOWSKA 110G

– KOMPOT OWOCOWY 250G

– KRUPNIK (9) 400G

– KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM (1A) 180G

-RYŻ 120G

– SURÓWKA COLESŁAW 110G

– KOMPOT OWOCOWY 250G

– BIAŁY BARSZCZ Z JAKIEM (1A,3,7,9) 400G

– GULASZ WOŁOWY Z WARZYWAMI 300G

– KOPYTKA 180G (1A,3)

– KOMPOT OWOCOWY 250G

– ZUPA OGORKOWA (7,9) 400G

– KASZOOTTKO Z KURCZAKIEM, BROKUŁEM I GROSZKIEM (1A,3)

– KOMPOT OWOCOWY 250G

 

– ROSÓL Z

MAKARAONEM (1A,3)

400G

– PIECZONE UDKO Z

KURCZAKA 170G

-ZIEMNIAKI PURRE (7)

120G

– SURÓWKA Z

MARCHEWKI 110G

– KOMPOT OWOCOWY

250G

 

KOLACJA

-CHLEB MIESZANY

(1A,1C,1D) 60G

– MASŁO (7) 10g

-SZYNKA WIEPRZOWE

(6,9) 30g

-SER ŻÓŁTY (7) 30g

-WARZYWA NA KANPKĘ 120g

– SOK POMARAŃCZOWY

250G

 

-CHLEB MIESZANY

(1A,1C,1D) 60G

– MASŁO (7) 10g

-PASTA Z TWOROŻKU I

JOGURTEM NATURALNYM

(7) 60G

-WARZYWA NA KANPKĘ

120g

– KAKAO NA MLEKU (7)

250G

– BUŁKA DROŻDŻOWA Z NADZIENIEM (1A,3,7) 1SZT.

-SZYNKA DROBIOWA

(6,9) 30g

-JAJKO NA TWARDO (3) 2 SZT.

-CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D)

60G

– MASŁO (7) 10g

– SZYNKA DROBIOWA (6,9)

30G

-WARZYWA NA KANPKĘ 120g

-KEFIR (7) 330G

 

-PANCAKE Z DŻEMEM  (1A,3,7) 3 SZT.

-SER ŻÓŁTY (7) 30g

-CHLEB MIESZANY

(1A,1C,1D) 60G

– MASŁO (7) 10g

-WARZYWA NA

KANPKĘ 120g

– KAWA INKA NA MLEKU

(7) 250G

 

– RYŻ Z JABKIEM I

CYNAMONEM (7)

-CHLEB MIESZANY

(1A,1C,1D) 60G

– MASŁO (7) 10g

– SALAMI 30G

– WARZYWA NA

KANAPKI 120G

– SOK POMIDOROWY 250G

-SAŁATKA JARZYNOWA Z JOGURTEM NATURALNYM  (3,7,9) 170G

– CHLEB PEŁNOZIARNISTY (1A,1B) 60G

– SZYNKA DROBIOWA 40G

– KAKAO NA MLEKU 250G

– PLACKI ZIEMNIACZANE Z ŚMIETANĄ (1A,3,7) 3 SZT.

-CHLEB MIESZANY

(1A,1C,1D) 40G

– MASŁO (7) 10g

-SZYNKA WIEPRZOWE

(6,9) 30g

-MOZZARELA (7) 30g

-WARZYWA NA

KANPKĘ 120g

– SOK JABŁKOWY

250G

 

ZAZNACZONO ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub

produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:

  1. Zboża zawierające gluten (1A-pszenica, 1B- żyto, 1C- jęczmień,1D- owies, 1E- orkisz, 1F- gryka)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,

3.Jaja i produkty pochodne,

4.Ryby i produkty pochodne,

5.Orzeszki ziemne,

6.Soje i produkty pochodne,

7.Mleko i produkty pochodne,

8.Orzechy, (8A-migdały 8B-orzechy laskowe, 8C-orzechy włoskie, 8D-orzechy nerkowca, 8E- orzechy pekan, 8F- orzechy brazylijskie 8G- orzechy pistacjowe, 8H-orzechy makadamia,

9.Seler i produkty pochodne,

  1. Gorczyca i produkty pochodne,
  2. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
  3. Dwutlenek siarki i siarczany,
  4. Łubin i produkty pochodne,
  5. Mięczaki i produkty pochodne. A- PRODUKTY WĘDLINIARSKIE, które mogą zawierać: gluten,

mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, seler gorczycę, nasiona sezamu B-PRZYPRAWY, które mogą zawierać: gluten, mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, seler gorczycę, nasiona sezamu.