Jadłospis
04.11-10.11.2024r
Wspólnym bufecie codziennie znajduje się:
-Owoce i orzechy suszone do wyboru
-Płatki kukurydziane do wyboru (1A)
-Mleko (7)
-Jogurt naturalny (7)
-Dżem owocowy
PONIEDZIAŁEK 04.11.2024 | WTOREK 05.11.2024 | ŚRODA 06.11.2024 | CZWARTEK 07.11.2024 | PIĄTEK 08.11.2024 | SOBOTA 09.11.2024 | NEIDZIELA 10.11.2024 | |
ŚNIADANIE | -OWSIANKA NA MLEKU (1A,7) 300g -JAJECZNICA NA MAŚLE 120g (3,7) -KURCZAK Z WARZYWAMI W GALARECIE (6,9) 30g -SER ŻÓŁTY (7) 30g -CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D) 60G – MASŁO (7) 10g -WARZYWA NA KANPKĘ 150g – HERBATA DO WYBORU 250ml -JOGURT OWOCOWA 150G (7)
| -OWSIANKA NA MLEKU (1A,7) 300g -CHLEB ŻYTNI (1B) 60g – SALAMI (6,9) 30g – SEREK ŚMIEATNKOWY (7) 30G -SER ŻÓŁTY (7) 30G – MASŁO (7) 10g -WARZYWA NA KANPKĘ 150g – HERBATA DO WYBORU 250ml -POMARAŃCZA 1 SZT. | -OWSIANKA NA MLEKU (1A,7) 300g -PASZTET WIEPRZOWO- WOŁOWY 30G (6,9,10) -SER ŻÓŁTY 30G (7) -CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D) 60G – MASŁO (7) 10g -WARZYWA NA KANPKĘ 150g – HERBATA DO WYBORU 250ml -GRUSZKA 1 SZT.
| -OWSIANKA NA MLEKU (1A,7) 300g -PIECZEŃ WIEDENSKA (6,9) 30g -SER ŻÓŁTY (7) 30g -CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D) 60G – MASŁO (7) 10g -WARZYWA NA KANPKĘ 150g – HERBATA DO WYBORU 250ml – BUDYŃ WANILIOWY (3)120G | -OWSIANKA NA MLEKU (1A,7) 300g -JAJECZNICA NA MAŚLE 120g (3,7) -PEŁNOZIARNISTY CHLEB (1A,1B) 60g -SZYNKA 30G (6,9) -SER ŻÓŁTY (7) 30G – MASŁO (7) 10g -WARZYWA NA KANPKĘ 150g – HERBATA DO WYBORU 250ml – HERBATNIKI 90g
| -OWSIANKA NA MLEKU (1A,7) 300g -PIECZEŃ WIEDENSKA (6,9) 30g -SER ŻÓŁTY (7) 30g -CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D) 60G – MASŁO (7) 10g -WARZYWA NA KANPKĘ 150g – HERBATA DO WYBORU 250ml -JABŁKO 1 SZT. | -OWSIANKA NA MLEKU (1A,7) 300g -SEREK TOPIONY 30G (7) -CHLEB ŻYTNI (1B) 60g -SZYNKA WIEPRZOWA (6,9) 30g – MASŁO (7) 10g -WARZYWA NA KANPKĘ 150g – HERBATA DO WYBORU 250ml -ŚLIWKA 3SZT.
|
OBIAD | – ZUPA WIOSENNA Z PULPECIKAMI (3,7,9) 400G – MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z INDYKIEM I WARZYWAMI W SOSIE SEROWYM (1AB,3,7)350G – KOMPOT OWOCOWY 250G | – ZUPA CEBULOWA 350G – KOTLET MIELONY W SOSIE PIECZARKOWYM (1A,3,7) 180G – KASZA JAGLANA 120G – KAPUSTA NA CIEPŁO 110G – KOMPOT OWOCOWY 250G | – ZUPA CYGAŃSKA (9) 400G – PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA W ZIOŁACH 180G – ZIEMNIAKI Z WODY 120G – SURÓWKA ŻYDOWSKA 110G – KOMPOT OWOCOWY 250G | – KRUPNIK (9) 400G – KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM (1A) 180G -RYŻ 120G – SURÓWKA COLESŁAW 110G – KOMPOT OWOCOWY 250G | – BIAŁY BARSZCZ Z JAKIEM (1A,3,7,9) 400G – GULASZ WOŁOWY Z WARZYWAMI 300G – KOPYTKA 180G (1A,3) – KOMPOT OWOCOWY 250G | – ZUPA OGORKOWA (7,9) 400G – KASZOOTTKO Z KURCZAKIEM, BROKUŁEM I GROSZKIEM (1A,3) – KOMPOT OWOCOWY 250G
| – ROSÓL Z MAKARAONEM (1A,3) 400G – PIECZONE UDKO Z KURCZAKA 170G -ZIEMNIAKI PURRE (7) 120G – SURÓWKA Z MARCHEWKI 110G – KOMPOT OWOCOWY 250G
|
KOLACJA | -CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D) 60G – MASŁO (7) 10g -SZYNKA WIEPRZOWE (6,9) 30g -SER ŻÓŁTY (7) 30g -WARZYWA NA KANPKĘ 120g – SOK POMARAŃCZOWY 250G
| -CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D) 60G – MASŁO (7) 10g -PASTA Z TWOROŻKU I JOGURTEM NATURALNYM (7) 60G -WARZYWA NA KANPKĘ 120g – KAKAO NA MLEKU (7) 250G – BUŁKA DROŻDŻOWA Z NADZIENIEM (1A,3,7) 1SZT. | -SZYNKA DROBIOWA (6,9) 30g -JAJKO NA TWARDO (3) 2 SZT. -CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D) 60G – MASŁO (7) 10g – SZYNKA DROBIOWA (6,9) 30G -WARZYWA NA KANPKĘ 120g -KEFIR (7) 330G
| -PANCAKE Z DŻEMEM (1A,3,7) 3 SZT. -SER ŻÓŁTY (7) 30g -CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D) 60G – MASŁO (7) 10g -WARZYWA NA KANPKĘ 120g – KAWA INKA NA MLEKU (7) 250G
| – RYŻ Z JABKIEM I CYNAMONEM (7) -CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D) 60G – MASŁO (7) 10g – SALAMI 30G – WARZYWA NA KANAPKI 120G – SOK POMIDOROWY 250G | -SAŁATKA JARZYNOWA Z JOGURTEM NATURALNYM (3,7,9) 170G – CHLEB PEŁNOZIARNISTY (1A,1B) 60G – SZYNKA DROBIOWA 40G – KAKAO NA MLEKU 250G | – PLACKI ZIEMNIACZANE Z ŚMIETANĄ (1A,3,7) 3 SZT. -CHLEB MIESZANY (1A,1C,1D) 40G – MASŁO (7) 10g -SZYNKA WIEPRZOWE (6,9) 30g -MOZZARELA (7) 30g -WARZYWA NA KANPKĘ 120g – SOK JABŁKOWY 250G
|
ZAZNACZONO ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub
produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:
- Zboża zawierające gluten (1A-pszenica, 1B- żyto, 1C- jęczmień,1D- owies, 1E- orkisz, 1F- gryka)
- Skorupiaki i produkty pochodne,
3.Jaja i produkty pochodne,
4.Ryby i produkty pochodne,
5.Orzeszki ziemne,
6.Soje i produkty pochodne,
7.Mleko i produkty pochodne,
8.Orzechy, (8A-migdały 8B-orzechy laskowe, 8C-orzechy włoskie, 8D-orzechy nerkowca, 8E- orzechy pekan, 8F- orzechy brazylijskie 8G- orzechy pistacjowe, 8H-orzechy makadamia,
9.Seler i produkty pochodne,
- Gorczyca i produkty pochodne,
- Nasiona sezamu i produkty pochodne,
- Dwutlenek siarki i siarczany,
- Łubin i produkty pochodne,
- Mięczaki i produkty pochodne. A- PRODUKTY WĘDLINIARSKIE, które mogą zawierać: gluten,
mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, seler gorczycę, nasiona sezamu B-PRZYPRAWY, które mogą zawierać: gluten, mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, seler gorczycę, nasiona sezamu.