Jadłospis

9.09.2024-15.09.2024

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

PONIEDZIAŁEK

09.09.2024

-Owsianka na mleku (1A,7) 300g

-Owoce i orzechy suszone do wyboru

-Płatki kukurydziane do wyboru (1A) 50 g

-Mleko (7) 100g

-Jogurt naturalny (7) 60g

-Dżem 20 g

-Pełnoziarnisty chleb (1A,1B) 60g

– Masło (7) 10g

– Pasta rybna z szczypiorkiem- wyrób własny (4,3,7) 150g

– Papryka czerwona 100g

-Herbata do wyboru 250 g

– Zupa kartoflana (9) 400g

– Pieczone udo z kurczaka  170g

-Kasza gryczana 110g

– Warzywa na parze 110g

– Bułka maślana (1A,7) 60g

–  Kompot owocowy 250g

– Pielmieni wieprzowo-wołowe ze śmietaną  (1A,3) 240g

  – zielony ogórek 100g

– woda 250g

WTOREK

10.09.2024

– Ryż na mleku 300g

-Owoce i orzechy suszone do wyboru

-Płatki kukurydziane do wyboru (1A) 50 g

-Jogurt naturalny (7) 60g

-Dżem 20 g

– Chleb żytni (1B) 60g

– Masło (7) 10g

– Ser żółty (7) 30g 

– Serek śmietankowy (7) 30g

-Sałata 15g

-Pomidor 100g

-Herbata do wyboru 250 g

– Krupnik po staropolsku (1,9) 400g

-Łazanki z kapustą i wędzony mięsem 400g

– Jabłko 1 szt

-Kompot owocowy  250ml

– Chleb żytni (1B) 60g

– Masło (7) 10g

– Pasztet- wyrób własny (6,9,10) 40g

– papryka czerwona 100g

– Kawa inka na mleku (7) 250g

ŚRODA

11.09.2024

-Ciepłe mleko (7) 150g

-Owoce i orzechy suszone do wyboru

-Płatki kukurydziane do wyboru (1A) 50 g

– Płatki orkiszowe 50g (1E)

-Jogurt naturalny (7)60g

-Dżem 20 g

– Bułki mieszane 2 szt. 60g  (1A,1B,1C)

– Masło (7) 10g

-Pasta z suszonymi pomidorami i twarogiem (7) 150g

– Szczypiorek 10g

– Rzodkiewka 70g

-Herbata do wyboru 250 g

– Barszcz ukraiński (7,9) 400g 

-Kluski śląskie z nadzieniem mięsnym 8szt (1,3)

-Surówka z buraczków 110g

Herbatniki biszkoptowe 70g (1A,3,7)

– Kompot owocowy 250g

– Tosty z szynką, serem i pieczarkami 3 szt. (1A,7)

– ketchup 10g

– kefir (7) 250g

 

 

 

 

 

 

 

 

CZWARTEK

12.09.2024

-Owsianka na mleku (1A,7) 300g

-Owoce i orzechy suszone do wyboru

-Płatki kukurydziane do wyboru (1A) 50 g

-Mleko (7) 100g

-Jogurt naturalny (7)60g

-Dżem 20 g

-Pełnoziarnisty chleb (1A,1B) 60g

– Masło (7) 10g

– Szynka wiejska (1,6,7,10) 30g

-Salami (9,6,7) 30g

– Ogórek zielony 100g

-Herbata do wyboru 250 g

– Zupa szczawiowa (1,7,9) 400g

-Kotlet panierowany z kurczaka 170g

-Ziemniaki z wody 150g

-Surówka colesław z czerwonej kapusty  120g (7)

– Pomarańcza 1 szt.

-Kompot owocowy  250ml

 

– Gofry na słono 3 szt.

– Serek śmietankowy 30g

– szynka drobiowa (1,6,7,10)

– Sałata 10g 

– Pomidor 70g

– Ogórek zielony 70g

– Herbata do wyboru 250g 

PIĄTEK

13.09.2024

-Kasza manna z sokiem malinowym 300g

-Owoce i orzechy suszone do wyboru

-Płatki kukurydziane do wyboru (1A) 50 g

-Mleko (7) 100g

-Jogurt naturalny (7)60g

-Dżem 20 g

– Chleb żytni (1B) 60g

– Masło (7) 10g

– Mozzarella 40g

– Pomidor 100g

– Rukola 10g

-Herbata do wyboru 250 g

-Zupa kalafiorowa (7,9) 400g

-Dorsz pieczony z cytryną 170g

-Ryż brązowy 120g

(1,5,12,6,11)

-Marchewka z jabłkiem i oliwą z oliwek 120g

-Szarlotka  100g (1A,3,7)

– Kompot owocowy 250g

– Kartacze z mięsem (1A,3) 400g

– Jogurt owocowy (7) 150g

– Wafle ryżowe 70g

– Woda 250g

SOBOTA

14.09.2024

-Owsianka na mleku (1A,7) 300g -Owoce i orzechy suszone do wyboru

-Płatki kukurydziane do wyboru (1A) 50 g

-Mleko (7) 100g

-Jogurt naturalny (7)60g

-Dżem 20 g

-Chleb mieszany (1A,1B,1C) 60g

– Masło (7) 10g

– Szynka drobiowa (1,6,7,10) 30g

– Ogórek kiszony 100g

-Herbata do wyboru 250 g

– Zupa ogórkowa (7,9) 400g

– Pierogi ruskie z cebula i śmietaną 8 szt (1A,3,7)

Surówka z kapusty pekińskiej (7) 120g

– Brzoskwinia 1 szt.

– Kompot owocowy 250g

– Kasza kuskus z warzywami

(1A) 400g

– sok pomarańczowy 250g

– jogurt naturalny 200g

 

 

 

 

 

 

 

NIEDZIELA

15.09.2024

 -Jaglanka na mleku z cynamonem  (1A,7) 300g

-Owoce i orzechy suszone do wyboru

-Płatki kukurydziane do wyboru (1A) 50 g

-Mleko (7) 100g

-Jogurt naturalny (7)60g

-Dżem 20 g

-Pełnoziarnisty chleb (1A,1B) 60g

– Masło (7) 10g

– Jajka na twardo (3) 150g

– Ogórek zielony 90g

-Rzodkiewka 90g

 -Herbata do wyboru 250 g

-Zupa fasolowa (9) 400g 

– Kotlet schabowy (pieczony) 170g

-Ziemniaki purée (7) 100g

-Surówka z ogórka kiszonego 100g

– Galaretka z owocami 100g

– Kompot owocowy 250g 

 

– Naleśniki z dżemem owocowym (1A,3,7) 3 szt.  

Parówki z kurczaka (min. 95% mięsa) (1,6,9,10)

-Pełnoziarnisty chleb (1A,1B) 60g

– Ketchup 10g

– Herbata do wyboru 250g

 

ZAZNACZONO ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak

1.Zboża zawierające gluten (1A-pszenica, 1B- żyto, 1C- jęczmień,1D- owies, 1E- orkisz)

2.Skorupiaki i produkty pochodne,

3.Jaja i produkty pochodne,

4.Ryby i produkty pochodne,

5.Orzeszki ziemne,

6.Soje i produkty pochodne,

7.Mleko i produkty pochodne,

8.Orzechy, (8A-migdały 8B-orzechy laskowe, 8C-orzechy włoskie, 8D-orzechy nerkowca, 8E- orzechy pekan, 8F- orzechy brazylijskie 8G- orzechy pistacjowe, 8H-orzechy makadamia,

9.Seler i produkty pochodne,

  1. Gorczyca i produkty pochodne,
  2. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
  3. Dwutlenek siarki i siarczany,
  4. Łubin i produkty pochodne,
  5. Mięczaki i produkty pochodne. A- PRODUKTY WĘDLINIARSKIE, które mogą zawierać: gluten,

mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, seler gorczycę, nasiona sezamu B-PRZYPRAWY, które mogą zawierać: gluten, mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, seler gorczycę, nasiona sezamu.